ARNE HAR SELV TEGNET SIN HUSTRUS GRAVSTEN

Kunstner og billedhugger Arne Kærsgaard har selv designet den smukke granitsten på hustruen Harriets gravsted.
Arne Kærsgaard ved sin hustrus gravsted på Terndrup Kirkegård. De gyldne bogstaver lyser op, når solen skinner på gravstenen.

Da kunstner og billedhugger Arne Kærsgaard mistede sin hustru Harriet, var han ikke i tvivl om, hvem der skulle lave gravstenen til Harriets gravsted.

”Jeg kunne ikke drømme om at få andre end Ole til at lave min hustrus gravsten,” siger Arne Kærsgaard.

Har selv tegnet stenen

Han har selv tegnet og designet den smukke granitsten, som nu er placeret på Harriets urnegravsted på Terndrup Kirkegård.

”Jeg afleverede mine skitser og ideer til Ole, og han kom med nogle forslag til, hvordan stenen kunne blive endnu flottere. Jeg er meget glad for den gravsten, som Ole har lavet til min hustrus gravsted,” siger Arne Kærsgaard.

Ole er en god fyr

Arne Kærsgaard har gennem årene som kunstner især arbejdet med skulpturer i granit og støbejern. Hans værker kan ses i bybilledet på torve og pladser i mange jyske byer. Han har kendt Ole i mange år.

Ole Kristensen fra Stenhuggeren Aalborg med Terndrup Kirke i baggrunden da han bragte Harriets gravsten til hendes gravsted.

”Ole er en dygtig stenhugger. Han har altid været klar til at hjælpe mig, når jeg har arbejdet med granitsten i forbindelse med min kunst. Han er en rigtig god fyr,” siger Arne Kærsgaard.

Plads til sit eget navn

Han er opvokset i Nibe, men flyttede siden til Thisted, hvor han og Harriet boede i mange år. De seneste par årtier boede parret i Terndrup, som var Harriets barndomsby.

Selvom han i dag er 94 år, har han et forbløffende ungdommeligt sind. Han er usædvanlig frisk i både hoved og krop og virker til at have mange gode år tilbage af sit liv.

”Men jeg har gjort plads til, at mit navn engang skal tilføjes på gravstenen ved siden af Harriets navn. Jeg har allerede aftalt med Ole, at det er ham, der skal han skal sætte mit navn på stenen, når den tid kommer,” siger Arne Kærsgaard.

Harriet havde en smuk sangstemme og har altid været glad for at synge. Derfor har Arne lavet en musikalsk hilsen i støbejern med noder og en lille sangfugl til Harriets gravsted.